Španělská polévka z rajčat a paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská polévka z rajčat a paprik
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 54943 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
2 ks | Cibule |
500 ml | Masový vývar |
4 polévková lžíce | Ocet Sherry |
700 g | Okurka salátová |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika zelená |
3 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 951,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masový vývar, Ocet Sherry, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Španělská polévka z rajčat a paprik postup přípravy receptu:
1 | 150 g chleba nakrájíme na kostičky. |
2 | Do hrnce vlijeme masový vývar a přidáme k němu sherry ocet. Směsí pokapeme kostičky a necháme 10 minut odležet. |
3 | Uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku z rajčat, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Jedno rajče dáme stranou. |
4 | Omyjeme papriky, rozřízneme je na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví. |
5 | Omyjeme okurky, rozpůlíme je, odstraníme z nich semínka. |
6 | Ponecháme vcelku 100 g okurek a 100 g paprik, zbytek pokrájíme na kostičky. |
7 | Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. |
8 | Do mixéru vložíme kostičky chleba, kostičky paprik a rajčat. Rozmixujeme. Vzniklou směs rozlijeme do mísy. Přidáme k ní česnek, lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme, přilijeme masový vývar a uložíme na 4 hodiny do chladničky. |
9 | Zbytek chleba pokrájíme na kostičky a opečeme na zbytku olivového oleje. Rajče, které jsme nechali stranou, 100 g okurek a 100 g paprik, které jsme nechali stranou, pokrájíme na kostičky. Vychlazenou polévku vyndáme z ledničky a přidáme k ní na kostičky pokrájenou zeleninu, okurky, papriky, rajčata a zbytek cibule. Posypeme opečeným chlebem a podáváme. |