Grilovaný tuňák se salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák se salátem
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54945 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
40 g | Cibule červená |
200 g | Mozzarella |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata Cherry |
2 špetka | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 76,0mg |
Draslík | 717,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mozzarella, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák se salátem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a pokrájíme na hrubší kusy stejně jako olivy, cibuli oloupeme a pokrájíme na plátky, Mozzarellu nakrájíme na menší kusy, petržel nasekáme. |
2 | Rajčata smícháme s olivami, Mozzarellou, cibulí a petrželkou. Osolíme, opepříme, zakapeme octem a lžící oleje. Gril rozpálíme a ogrilujeme na něm maso z tuňáka, potřené zbylým olejem. Grilujeme cca 3 minuty z každé strany, poté osolíme, opepříme a servírujeme se zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.