Grilovaný platýs s pažitkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný platýs s pažitkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
90 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Platýz - filety |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 924,6mg |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 560,4mg |
Vláknina | 383,8mg |
Vitamín A | 160,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Pažitka, Platýz - filety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný platýs s pažitkou postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme, přimícháme sekanou pažitku, citronovou šťávu a kůru, osolíme, opepříme. Zapékací mísu vyložíme alobalem, na něj položíme porce ryby a přelijeme máslem s pažitkou. |
2 | Maso grilujeme cca 5 minut z každé strany. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvý salát.