Slaný závin s kuřetem a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 43 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný závin s kuřetem a pórkem
Celkový čas: | 43 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54948 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kuřecí prsa |
250 g | Listové těsto |
30 ml | Olej olivový |
2 ks | Pórek |
10 g | Tymián čerstvý |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 179,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 568,2mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Tymián čerstvý, Vaječný bílek slepičí, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Listové těsto, Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný závin s kuřetem a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na menší kousky, pórek dobře opláchneme a pokrájíme na kolečka, tymián nasekáme. |
2 | Olej rozpálíme, osmažíme na něm kousky kuřete (smažíme cca 5 minut), poté přidáme pórek, houby, tymián a přiklopené dusíme další 3 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Těsto rozválíme na plát, pokryjeme masovou směsí a srolujeme, konce dobře přitlačíme. Závin potřeme rozšlehaným bílkem a dáme péct při 220°C na 10 minut. Servírujeme horké. |