Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 5495
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

4 polévková lžíce Máslo čerstvé
375 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 041kJ
28% Sacharidy 99 g
35% Tuky 26 g
6% Sodík 119 mg
40% Bílkoviny 22 g

Jemné máslové noky postup přípravy receptu:

1

Máslo v misce utřeme do pěny a postupně, za stálého míchání k němu přidáme žloutky. Po částech přisypáváme mouku a těsto ředíme mlékem.

2

Nakonec těsto osolíme a zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.

3

Lžící vykrajujeme z těsta noky, vhazujeme je do vroucí vody a vaříme asi 8 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept