Hořčičné risotto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořčičné risotto
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54952 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Hořčičné semínko |
50 g | Máslo čerstvé |
3 špetka | Pepř bílý |
100 g | Rýže carnaroli |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
5 dl | Vývar telecí |
Na zjemnění | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 27,8mg |
Draslík | 279,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hořčičné semínko, Pepř bílý, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar telecí, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rýže carnaroli nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hořčičné risotto postup přípravy receptu:
1 | Rýži carnaroli dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou. Necháme ji okapat. Očištěnou šalotku pokrájíme na drobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme 50 g másla. Přidáme šalotku a zpěníme ji. Když cibule začne sklovatět, přisypeme rýži. Za stálého míchání rýži restujeme, necháme zesklovatět, až bude průhledná, přilijeme bílé víno a za stálého míchání povaříme. Přidáme hořčičné semínko Pomery Pomery, hrnec zakryjeme poklicí a při mírné teplotě rýži dusíme 15 minut. Poté budeme přilévat tolik telecího vývaru, kolik rýže vstřebá. Přidáme sůl a pepř. Vývar budeme přilévat postupně a za stálého míchání vždy, jakmile bude rýže suchá. Rýži vaříme 20 - 25 minut, celou dobu rýži promícháváme. Na zjemnění přimícháme nastrouhaný Parmezán a 20 g másla. Rýže by měla být uvařená na skus, ale musí mít krémovitou konzistenci. |
Poznámka
Servírujeme teplé.