Recept

Marinované kuře s vaječnou rýží

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 54961
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
120 g Cibulka jarní
4 ks Kuřecí prsa
6 polévková lžíce Olej olivový
60 ml Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
60 ml Víno rýžové japonské - Mirin
2 l Voda pitná
4 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
17% Sacharidy 63 g
16% Tuky 12 g
24% Sodík 476 mg
93% Bílkoviny 52 g

Marinované kuře s vaječnou rýží postup přípravy receptu:

1

Zázvor a česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka. Smícháme 2 lžíce oleje, sójovou omáčku, mirin, polovinu česneku a zázvor. Do připravené marinády namočíme maso.

2

Rýži uvaříme v osolené vodě, poté slijeme a dáme stranou. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní marinované maso, cca 3 minuty z každé strany. Rozpálíme na druhé pánvi dvě lžíce oleje, přilijeme vejce a mícháme dokud nejsou hotová. Poté z pánve vyjmeme, dolijeme zbytek oleje a osmažíme na něm cibulku a zbytek česneku. Smažíme 1 minutu. Poté smícháme s rýží a vajíčky, osolíme a opepříme. Servírujeme s grilovaným kuřecím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept