Kuřecí prsa v petrželovo-pažitkové strouhance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa v petrželovo-pažitkové strouhance
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Kuřecí prsa |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
20 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
120 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 250,7mg |
Draslík | 865,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 418,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa v petrželovo-pažitkové strouhance postup přípravy receptu:
1 | Maso naklepeme, osolíme a opepříme, pažitku s petrželkou nasekáme na jemno a smícháme se strouhankou. Plátky masa obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec v bylinkové strouhance. |
2 | Maso osmažíme do křupava na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou brambory.
Kuřecí prsa v petrželovo-pažitkové strouhance jsou uvařená rychle a jsou nádherně křupavoučká. Chutnala mně i synovi. Uvařila jsem k nim brambory a omastila máslem a dobrota byla na světě.