Kachní špízy s omáčkou yakitori - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní špízy s omáčkou yakitori
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 54973 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
50 g | Cukr krupice |
800 g | Kachní prsa |
130 ml | Omáčka sójová |
60 ml | Víno rýžové japonské - Mirin |
90 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 637,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Omáčka sójová, Víno rýžové japonské - Mirin, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní špízy s omáčkou yakitori postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na 12 dílů, stejně jako omyté cibulky. Obojí napícháme střídavě na namočené bambusové špejle. |
2 | Sójovou omáčku smícháme s mirinem, cukrem, vývarem a uvedeme k varu. Vaříme 5 minut. Poté odstavíme a necháme vystydnout. V omáčce obalíme připravené špízy, ty poté ogrilujeme na rozpáleném grilu po dobu 10 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže.