Recept

Telecí bok plněný telecími játry

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 125 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54975
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
800 g Telecí bok
Restovaná játra
150 g Hříbky čerstvé
220 g Játra telecí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
Fáš
80 g Anglická slanina
20 stroužek Česnek
2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
300 g Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
2 cl Koňak
1 ks Mrkev kořen
3 dl Olej olivový
2 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vejce slepičí
1,5 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

82% Kalorie 1,610 kcal
Kilojoule 6 737kJ
11% Sacharidy 40 g
179% Tuky 134 g
64% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Telecí bok plněný telecími játry postup přípravy receptu:

1

Telecí bok omyjeme, osušíme a rozkrájíme na obdélníkový plát silný asi 1.5 cm. Maso osolíme a opepříme z každé strany.

2

Omytá telecí játra osušíme a v pánvi na rozpáleném másle je zprudka orestujeme. Poté je osolíme a posypeme černým pepřem.

3

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky.

4

Připravíme fáš: do mísy dáme rozdrobený bílý chleba, který zalijeme smetanou. Přidáme nadrobno pokrájenou anglickou slaninu, sůl, pepř, vejce, koňak a vše rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Plát masa potřeme rozmixovanou směsí - fášem. Ten pokryjeme hříbky, doprostřed položíme restovaná játra i s výpekem a plát bůčku zavineme do rolády. Převážeme pevně provázkem tak, aby i kraje byly dobře uzavřené. Vytvarujeme úhledný váleček, který posypeme hrubou solí, kmínem a maso položíme do pekáčku.

5

Očištěné cibule nakrájíme na čtvrtky, očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na větší kousky. Ze dvou paliček česneku očistíme česnek tak, že jednotlivým stroužkům necháme slupku. Omyjeme tymián a petrželovou nať, snítky svážeme nití. Zeleninu s bylinkami rozložíme k masu, přilijeme 3 dl olivového oleje a dáme péct do předehřáté trouby na 150°C. Pečeme dozlatova asi 1.5 -2 hodiny, maso během pečení poléváme bílým vínem.

6

Z upečeného masa odstraníme provázek, pokrájíme na plátky, které dáme na talíře. Ozdobíme pečenou cibulí, česnekem i mrkví a servírujeme.

Poznámka

K pečenému boku podáváme jako vhodnou přílohu pečené malé brambůrky (pařížské).

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept