Krůtí maso s chřestem a pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí maso s chřestem a pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 54979 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Chřest bílý |
30 ml | Džus pomerančový |
8 ks | Krůtí prsa |
130 ml | Marmeláda pomerančová |
30 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
60 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 222,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Džus pomerančový, Krůtí prsa, Marmeláda pomerančová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí maso s chřestem a pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme a očistíme, maso osolíme a opepříme. |
2 | Olej rozpálíme, osmažíme na něm maso do zlatova, cca 8 minut. Poté vyjmeme z pánve, do rozpáleného oleje přidáme marmeládu, džus a vývar. Osolíme a opepříme, necháme povařit 5 minut. Chřest uvaříme v páře, poté ho i s masem rozdělíme na talíře a přelijeme pomerančovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.