Omeleta z rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta z rajčaty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54986 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 347,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 7,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta z rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata osušíme a nakrájíme na tenká kolečka, které lehce osolíme, odložíme zatím stranou. |
2 | Vejce rozkvedláme ve vhodné nádobě, ochutíme solí, pepřem a vlijeme do pánve na rozehřátý olej. Naskládáme připravená rajčata, vložíme do rozehřáté trouby zapéct. |
3 | Hotovou omeletu obracečkou přehneme na půl, položíme na mělké talíře a podáváme. |
Poznámka
Jídlo podáváme teplé s čerstvým pečivem s zeleninou.