Omeleta s paprikovými lusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s paprikovými lusky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54989 |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
60 g | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 158,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s paprikovými lusky postup přípravy receptu:
1 | Papriku nakrájíme na tenké proužky, vložíme do misky, ochutíme špetkou solí a dobře promícháme. |
2 | V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme do měkka na tenká kolečka nakrájenou cibuli, vložíme připravené papriky, dusíme ve vlastní šťávě také do měkka. Nakonec vmícháme rozkvedlaná vejce, stálým mícháním vejce smažíme, dochutíme zbylou solí, pepřem. Stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře. |
Poznámka
Podáváme teplé s čerstvým pečivem a zeleninou.