Omeleta se sýrem Niva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se sýrem Niva
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54994 |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 279,1mg |
Draslík | 142,7mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 473,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se sýrem Niva postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, osolíme, opepříme a dobře rozkvedláme. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme vejce, zamícháme a ihned poklademe na tenké plátky nakrájenou Nivu. Pánev s vejci a sýrem vložíme na 5 minut do horké trouby. Když je sýr roztavený, vejce zatuhlá a osmažená, vyjmeme z trouby. |
3 | Přeložíme na půlku, položíme na jednotlivé talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé, se zeleninou a pečivem.