Polévka bramborový protlak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka bramborový protlak
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 55 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
460 g | Brambory |
70 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
10 g | Petržel - nať |
7 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 13,4mg |
Draslík | 198,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka bramborový protlak postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky. |
2 | Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor. |
3 | Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem. |
4 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: na uvaření brambor