Jarmareční klobása - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarmareční klobása
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 550 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
700 g | Hovězí maso přední |
5 g | Kmín celý |
150 ml | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
75 g | Vepřová střeva tenká |
400 g | Vepřový bok |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 376,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso přední, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová střeva tenká, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarmareční klobása postup přípravy receptu:
1 | Hovězí a vepřové maso opláchneme, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek. Maso na hrubo umeleme, přidáme kmín, česnek utřený se solí, pepř a mletou papriku a za postupného přilévání studené vody vše dobře promícháme a podle potřeby přisolíme. |
2 | Směs plníme do střev a uzavřené klobásy pečeme zvolna na oleji po obou stranách. |
3 | Při podávání klobásy podléváme tukem s výpekem zbylým od pečení. |