Italská míchaná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská míchaná vejce
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55000 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 245,9mg |
Draslík | 135,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 283,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská míchaná vejce postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, osmahneme v pánvi na rozehřátém másle do zlatova. Vlijeme rozkvedlaná vejce, osolíme, opepříme a za stlého míchání smažíme do krémova. |
2 | Vejce přesuneme na jednotlivé talíře, polijeme teplým kečupem, nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |