Recept

Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 55002
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Brambory sladké (Batáty)
4 stroužek Česnek
150 g Cibulka jarní
30 ml Citronová šťáva
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
30 g Máslo čerstvé
60 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
5 g Tymián čerstvý
2 l Voda pitná
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 710 kcal
Kilojoule 2 971kJ
10% Sacharidy 35 g
61% Tuky 45 g
6% Sodík 126 mg
76% Bílkoviny 43 g

Steaky s houbovou omáčkou a kaší ze sladkých brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kusy a dáme do hrnce s osolenou vodou. Česnek oloupeme, pokrájíme na drobné kousky. Jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, nakrájíme na plátky. Tymián nasekáme.

2

Brambory uvaříme do měkka, slijeme, poté rozšťoucháme, přidáme máslo, mléko, dochutíme solí a pepřem. Třetinu oleje rozpálíme, přidáme cibulku, česnek a houby, smažíme 3 minuty, poté přilijeme citronovou šťávu, smetanu, ochutíme tymiánem. Přivedeme k varu, minutu povaříme. Zbytek oleje rozpálíme ve druhé pánvi a smažíme na něm steaky po dobu 4 minut z každé strany. Maso servírujeme s bramborovou kaší, přelité houbovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept