Recept

Hovězí steak s grilovanými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55004

Ingredience

150 g Baby špenát
800 g Brambory
10 g Estragon
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
125 g Máslo čerstvé
30 ml Ocet bílý vinný
30 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1030 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 452kJ
8% Sacharidy 29 g
79% Tuky 59 g
11% Sodík 229 mg
85% Bílkoviny 48 g

Hovězí steak s grilovanými bramborami postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme, neloupeme, pokrájíme na plátky, špenát omyjeme a necháme okapat. Máslo rozpustíme, maso osolíme a opepříme.

2

Ve vodní lázni umícháme žloutky, ocet a 30 ml vody. Zahříváme do cca 80°C, dokud není omáčka nadýchaná, poté vmícháme máslo, estragon, sůl a pepř. Plátky brambor potřeme olejem, osolíme a opepříme, dáme grilovat na rozpálenou grilovací pánev. Grilujeme 5 minut z každé strany, poté odložíme stranou, do pánve dáme steaky a grilujeme po 4 minutách z každé strany. Grilované maso servírujeme s brambory a špenátem, přelité omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept