Hovězí steak s grilovanými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak s grilovanými bramborami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55004 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Baby špenát |
800 g | Brambory |
10 g | Estragon |
500 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
125 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Ocet bílý vinný |
30 ml | Olej olivový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1030 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 545,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Brambory, Estragon, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet bílý vinný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak s grilovanými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, neloupeme, pokrájíme na plátky, špenát omyjeme a necháme okapat. Máslo rozpustíme, maso osolíme a opepříme. |
2 | Ve vodní lázni umícháme žloutky, ocet a 30 ml vody. Zahříváme do cca 80°C, dokud není omáčka nadýchaná, poté vmícháme máslo, estragon, sůl a pepř. Plátky brambor potřeme olejem, osolíme a opepříme, dáme grilovat na rozpálenou grilovací pánev. Grilujeme 5 minut z každé strany, poté odložíme stranou, do pánve dáme steaky a grilujeme po 4 minutách z každé strany. Grilované maso servírujeme s brambory a špenátem, přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.