Recept

Hovězí maso s olivami a rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55006

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Chilli paprička
1 kávová lžička Cukr krupice
130 g Fazolové lusky zelené
500 g Hovězí kýta
2 kávová lžička Hořčice
130 g Hrášek mražený
60 ml Ocet vinný červený
75 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 ks Rajčata
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek
15 ml Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 698kJ
8% Sacharidy 30 g
24% Tuky 18 g
17% Sodík 332 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí maso s olivami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kusy, dáme do hrnce s osolenou vodou, fazolky opláchneme. Česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Chilli papričku pokrájíme na jemno, pažitku nasekáme.

2

Vodu s bramborami uvedeme k varu, vaříme 15 minut, poté přidáme fazolky a hrášek, dovaříme do měkka. Směs slijeme a dáme stranou. Maso osmažíme na 15 ml rozpáleného oleje po dobu 4 minut z každé strany, osolíme, opepříme. Vyjmeme z pánve a pokrájíme na nudličky. Zbylý olej, ocet hořčici, cukr a česnek smícháme dohromady. K bramborám s hráškem a fazolemi přimícháme chilli papričku, olivy, rajčata, petrželku a maso, servírujeme přelité připraveným dresinkem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept