Jednoduchý recept

Zapékané vejce s bešamelovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 78 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 58 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55009
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
Bešamelová omáčka
5 g Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
650 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
34% Sacharidy 123 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 303 mg
53% Bílkoviny 30 g

Zapékané vejce s bešamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do vroucí vody v kastrůlku vyklepneme celá vejce a povaříme je 3 minuty. Děravou naběračkou vejce vybereme, necháme okapat. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj krajíce veky, na každý krajíc veky položíme jedno vejce. Skládáme těsně vedle sebe. Vejce posypeme solí, pepřem a přelijeme bešamelovou omáčkou.

2

Příprava bešamelové omáčky: Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu.

3

Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a přibližně 15 minut povaříme, poté cibuli vyjmeme.

4

Omáčku můžeme ještě dochutit: pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Do mírně vychladlé omáčky vmícháme žloutky.

5

Na povrch omáčky naskládáme na tenká kolečka pokrájenou papriku. Naplněný pekáček vložíme do horké trouby, pečeme 30 - 40 minut.

6

Krájíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Můžeme podávat jako teplý předkrm s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept