Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55011 |
Kategorie: | Karbanátky z mletého masa |
Ingredience
500 g | Brambory |
450 g | Červená řepa sterilovaná |
60 g | Cibule |
120 g | Cibulka jarní |
15 ml | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice |
90 ml | Majonéza |
30 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 223,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Majonéza, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky s červenou řepou a bramborovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Cibuli a cibulku očistíme, rozkrájíme na malé kousky. Maso smícháme s vejci, cibulí, moukou a mlékem, osolíme a opepříme. Ze masové směsi vytvarujeme 8 karbanátků. |
2 | Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, smícháme s majonézou, cibulkou, hořčicí a citronovou šťávou. Olej s máslem rozpálíme na pánvi, osmažíme na něm do zlatova karbanátky, které poté servírujeme s bramborovým salátem a oblohou z červené řepy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.