Omeleta s játry a česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s játry a česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 55014 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
100 g | Játra vepřová |
50 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 320,6mg |
Draslík | 172,3mg |
Vláknina | 302,3mg |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s játry a česnekem postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, omytá a nakrájená játra vložíme do pánve na rozehřátý olej. Osmahneme je do měkka, přidáme na tenké plátky pokrájený česnek. Vejce rozkvedláme ve vhodné nádobě, osolíme, opepříme. Přelijeme játra v pánvi a vložíme do horké trouby zapéct. |
2 | Zapečenou omeletu rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je pikantní zelní salát.