Vafle s hnědou a bílou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle s hnědou a bílou čokoládou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55015 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
100 g | Čokoláda bílá |
100 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr moučkový |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná celozrnná |
5 g | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
15 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 156,6mg |
Draslík | 355,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle s hnědou a bílou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Do misky vložíme máslo, přisypeme cukr a vyšleháme, přidáme vejce, opět vyšleháme. Přisypeme mouku, přášek do pečiva, skořici, sůl, přilijeme mléko, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Vaflovač potřeme tukem, z těsta postupně pečeme vafle. Necháme je vychladnout. |
2 | Každou čokoládu zvlášť nalámeme do kovových misek, vložíme do horké vodní lázně a necháme roztavit. Pomocí kávové lžičky tvoříme na vaflích střídavě bílé a hnědé čtverečky jako na šachovnici. |
3 | Takto ozdobené vafle upravíme na servírovací tác, před podáváním dáme na půl hodiny do lednice vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.