Jednoduchý recept

Zeleninový nákyp se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 55017

Ingredience

200 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Smetana 12% (konzumní)
60 g Sýr Ementál (Primátor)
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
650 g Zeleninová směs francouzská - mražená
160 g Okurky nakládané

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 978kJ
4% Sacharidy 15 g
16% Tuky 12 g
51% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Zeleninový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nalijeme smetanu, přidáme vejce a vyšleháme. Přilijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme špetku muškátu, sůl, pepř, strouhaný sýr a vymícháme do hladka. Do pekáčku nasypeme částečně rozmraženou zeleninu, zalijeme hladkým těstem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.

2

Upečený nákyp naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept