Zeleninový nákyp se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový nákyp se sýrem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 55017 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 ml | Mléko polotučné |
25 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vejce slepičí |
650 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
160 g | Okurky nakládané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 208,5mg |
Draslík | 68,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Okurky nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor), Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový nákyp se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme smetanu, přidáme vejce a vyšleháme. Přilijeme mléko, přisypeme mouku, přidáme špetku muškátu, sůl, pepř, strouhaný sýr a vymícháme do hladka. Do pekáčku nasypeme částečně rozmraženou zeleninu, zalijeme hladkým těstem, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut. |
2 | Upečený nákyp naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.