Recept

Vepřová panenka s šalvějí a chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55019

Ingredience

500 g Chřest bílý
1 ks Citrony
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
800 g Vepřová panenka
60 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 668kJ
3% Sacharidy 10 g
28% Tuky 21 g
29% Sodík 587 mg
78% Bílkoviny 44 g

Vepřová panenka s šalvějí a chřestem postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.

2

Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept