Recept

Vepřové maso s pórkem a Marsalou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 55020
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory
60 g Máslo čerstvé
60 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
130 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
750 g Vepřová panenka
125 ml Víno Marsala
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
10% Sacharidy 37 g
60% Tuky 45 g
28% Sodík 557 mg
79% Bílkoviny 45 g

Vepřové maso s pórkem a Marsalou postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka, maso poprášíme moukou.

2

Brambory uvaříme v osolené vodě, poté slijeme, rozšťoucháme s 2/3 másla a mlékem, dochutíme solí. Maso osmažíme na zbylém másle a oleji po dobu 4 minut z každé strany. Poté vyjmeme z pánve, do které přidáme pórek, ten smažíme 3 minuty, přilijeme Marsalu a smažíme další 2 minuty. Vmícháme smetanu, osolíme a opepříme, vrátíme do pánve maso a necháme minutu prohřát. Servírujeme se šťouchanými bramborami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept