Pečená zelenina s polentovou drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina s polentovou drobenkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 55022 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
100 g | Cuketa |
150 g | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
200 g | Paprika červená |
60 g | Pažitka |
40 g | Polenta |
200 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 507,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Pažitka, Polenta, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina s polentovou drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Lilek, cuketu a rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, pokrájíme na osminky, papriky zbavíme jádřinců, zbytek rozkrájíme na silnější proužky, česnek na plátky. Zeleninu vsypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme asi 15 minut. Scedíme, necháme okapat. |
2 | Do misky vložíme máslo, přisypeme mouku, polentu, strouhaný Parmezán a rukama promícháme, až vznikne drobivé těsto. Zeleninu nasypeme do pekáčku, zasypeme rovnoměrně drobivým těstem, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme zhruba 35 minut. |
3 | Pokrm upravíme na talíře posypeme posekanou pžitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.