Vepřové špízy s limetkou a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové špízy s limetkou a cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 ks | Limetka |
60 ml | Limetková šťáva |
90 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 737,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 175,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové špízy s limetkou a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na hrubší kostky, limetky a cibuli očistíme, rozdělíme na osminky. Maso napícháme střídavě s limetkami a cibulí na bambusové špejle. Limetkovou šťávu,60 ml oleje a koriandr smícháme dohromady, v marinádě namočíme špízy. Osolíme a opepříme. |
2 | Grilovací pánev rozpálíme se zbytkem oleje a ogrilujeme na ní připravené špízy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.