Karbanátky z jehněčího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z jehněčího masa
Karbanátky z jehněčího masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
20 g | Citronová kůra |
800 g | Jehněčí maso mleté |
2 kávová lžička | Koření ras el hanout |
300 g | Kuskus |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
60 ml | Protlak rajčatový |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
380 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 207,3mg |
Draslík | 664,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 70,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Jehněčí maso mleté, Kuskus, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření ras el hanout nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z jehněčího masa postup přípravy receptu:
1 | Kuskus zalijeme vroucí vodou a přiklopený necháme bobtnat. |
2 | Maso smícháme s nasekanou cibulí, citronovou kůrou, sekanou petrželí, kořením ras el hanout, protlakem, vejcem, solí a pepřem. Dobře propracujeme a vytvarujeme 12 karbanátků. |
3 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm dozlatova karbanátky. |
4 | Servírujeme s kuskusem. |