Salát z červené řepy s mrkví a jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s mrkví a jablky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 55025 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Červená řepa |
150 g | Jablka |
150 g | Mrkev kořen |
25 ml | Olej olivový extra panenský |
50 ml | Pomerančová šťáva |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 211,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Jablka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s mrkví a jablky postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu a jablka oloupeme, spolu s mrkví nastrouháme na hrubém struhadle. Nasypeme do salátové mísy, přisypeme strouhaný Čedar a promícháme. Panenský olej smícháme s čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou, osolíme, salát v míse zalijeme. |
2 | Před podáváním salát necháme v lednici vychladit. |
Poznámka
Servírujeme studené.