Medailonky z jehněčího masa, plněné rajčaty a rukolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailonky z jehněčího masa, plněné rajčaty a rukolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55027 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
750 g | Jehněčí maso |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata sušená sterilovaná |
100 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 482,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailonky z jehněčího masa, plněné rajčaty a rukolou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a i se slupkou rozčtvrtíme, naskládáme na plech, pokapeme 1 lžící oleje, osolíme a opepříme. Z masa vytvoříme medailonky, které nařízneme tak, aby nám vznikla kapsa, kterou naplníme rajčaty, česnekem a kousky rukoly. |
2 | Brambory dáme péct na 20 minut při 250°C. Maso osmažíme na zbylém oleji po dobu 3 minut z každé strany. Usmažené medailonky servírujeme s pečenými bramborami a zbytkem rukoly. |