Recept

Telecí plíce (plíčky) na víně se smrži

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 55028

Ingredience

20 g Smrže sušené
4 dl Voda pitná
Vařené plíčky
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
500 g Telecí plíce
1,5 l Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
Na dochucení
3 špetka Pepř černý mletý
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
4% Sacharidy 15 g
132% Tuky 99 g
20% Sodík 395 mg
44% Bílkoviny 25 g

Telecí plíce (plíčky) na víně se smrži postup přípravy receptu:

1

Sušené smrže dobře omyjeme a vložíme do misky se studenou vodou (4 dl).

2

Telecí plíce omyjeme, dáme do většího hrnce s 1,5 litrem vody, přidáme očištěnou, omytou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli, česnek), bobkový list, nové koření, celý černý pepř a 11,5 dl bílého vína. Plíce (plíčky) vaříme přibližně 90 minut.

3

Měkké plíčky vyjmeme, vývar přecedíme. 4 dl zachyceného vývaru vlijeme do rendlíku. Přidáme 2 dl vody ze smržů, které jsme pokrájeli na nudličky. Vše vaříme ještě 30 minut.

4

Do vývaru, který se zredukuje na polovinu, přimícháme sladkou i kysanou smetanu, necháme přejít varem, vložíme na plátky pokrájené plíčky a necháme prohřát. Omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. K plícím na víně podáváme nejčastěji kulaté špekové knedlíčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept