Slovenský perkelt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slovenský perkelt
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5503 |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
800 g | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 169,6mg |
Draslík | 488,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 560,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Kuřecí stehna, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slovenský perkelt postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmahneme cibuli, přidáme mletou sladkou papriku, nakrájené rajče, promícháme a stáhneme z hořáku. |
2 | Přidáme kuřecí stehna, bobkové listy a pepř. Zamícháme, vrátíme zpět na hořák a 15 minut dusíme. |
3 | Přidáme vodu, masox, sůl a dovaříme. |
4 | Maso vyjmeme, vybereme kosti a vrátíme zpět. |