Recept

Jehněčí kotlety se zeleninovým salátem a sýrem feta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 55031
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
60 ml Citronová šťáva
12 ks Jehněčí kotlety
1 ks Okurka salátová
90 ml Olej olivový
30 g Olivy černé
2 kávová lžička Oregano sušené
2 špetka Pepř černý mletý
120 g Rajčata
2 špetka Sůl
60 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 695kJ
3% Sacharidy 11 g
90% Tuky 68 g
21% Sodík 428 mg
102% Bílkoviny 57 g

Jehněčí kotlety se zeleninovým salátem a sýrem feta postup přípravy receptu:

1

60 ml oleje smícháme s nasekaným česnekem, třetinou citronové šťávy, oreganem, osolíme a opepříme jednou špetkou. Maso obalíme v připravené směsi. Rajčata, okurky a cibuli očistíme, pokrájíme na drobné kostičky, smícháme dohromady, přidáme olivy a rozdrolený sýr. Osolíme, opepříme, vlijeme zbytek oleje a citronové šťávy.

2

Maso ogrilujeme na rozpálené grilovací pánvi, cca 4 minuty z každé strany. Poté servírujeme se salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je pita chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept