Recept

Telecí řízky se salátem z fazolí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 55034

Ingredience

20 g Bazalka
60 ml Citronová šťáva
400 g Fazole červené sterilované
75 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
90 ml Olej olivový
10 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
125 g Rukola
1 špetka Sůl
4 plátek Telecí kýta
125 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
11% Sacharidy 39 g
49% Tuky 37 g
24% Sodík 477 mg
19% Bílkoviny 11 g

Telecí řízky se salátem z fazolí postup přípravy receptu:

1

Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou.

2

Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept