Telecí řízky se salátem z fazolí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí řízky se salátem z fazolí
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55034 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Citronová šťáva |
400 g | Fazole červené sterilované |
60 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
125 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
125 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 705,6mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citronová šťáva, Fazole červené sterilované, Pažitka, Rajčata, Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rukola, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí řízky se salátem z fazolí postup přípravy receptu:
1 | Pažitku opláchneme a nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, pokrájíme na malé kousky, rukolu a bazalku opláchneme, natrháme na kusy, rajčata nakrájíme na kostičky. 60 ml oleje smícháme s citronovou šťávou, česnekem a pažitkou. Rajčata smícháme s fazolemi, rukolou a bazalkou. Zalijeme dresinkem, osolíme a opepříme, maso poprášíme moukou. |
2 | Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm po dobu 4 minut maso, poté z pánve vyjmeme. Do pánve přilijeme vývar, přidáme máslo, necháme 2 minuty povařit. Maso servírujeme s fazolovým salátem, přelité máslovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.