Recept

Telecí řízky s grilovanou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 55035

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Lilek
10 g Máta
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
120 g Rajčata
1 špetka Sůl
4 plátek Telecí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 677kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 64 mg
3% Bílkoviny 2 g

Telecí řízky s grilovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme. Lilek pokrájíme na plátky, stejně jako rajčata, petrželku a mátu posekáme na jemno.

2

2 lžíce oleje smícháme se 2 lžícemi citronové šťávy a ve směsi namočíme maso. Zbytkem oleje pokapeme zeleninu. Grilovací pánev rozpálíme a ogrilujeme na ní maso po dobu 4 minut z každé strany, poté zeleninu po 2 minutách. Osolíme a opepříme. Maso servírujeme s plátky zeleniny, posypané citronovou kůrou, mátou a petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept