Jednoduchý recept

Rajčata plněná bulgurem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 55037
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Bulgur
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
40 g Hrášek
15 g Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
320 g Rajčata
5 g Sůl
60 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 805kJ
7% Sacharidy 25 g
9% Tuky 7 g
37% Sodík 750 mg
18% Bílkoviny 10 g

Rajčata plněná bulgurem postup přípravy receptu:

1

Každé rajče u vršku (v jedné třetině) seřízneme, vydlabeme vnitřní dužinu, tu vložíme do misky a rozmačkáme vidličkou. Osolíme, opepříme, přisypeme bulgur, hrášek, přilijeme trochu oleje a promícháme. Směsí naplníme rajčata, přiklopíme odříznutými částmi, vyskládáme do tukem vymazaného pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě čtvrt hodiny.

2

Rajčata odklopíme, posypeme strouhaným sýrem, posekanými bylinkami a dopečeme. Upravíme na talířky a ještě teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept