Guláš z fazolí a párku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z fazolí a párku
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55038 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
15 g | Bazalka |
60 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé sterilované |
15 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika žlutá |
6 ks | Párky Frankfurtské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 713,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,2mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibule, Fazole bílé sterilované, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z fazolí a párku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a papriku očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Bazalku natrháme na menší kusy, párky nakrájíme na kolečka. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibuli a papriku, smažíme 3 minuty, poté přidáme fazole, rajčata a párky. Přivedeme k varu, přiklopené vaříme 10 minut. Poté osolíme, opepříme a servírujeme posypané čerstvou bazalkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvý chleba.