Omeleta s Parmezánem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s Parmezánem a rajčaty
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55040 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Brambory |
180 g | Cibulka jarní |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
120 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 267,4mg |
Draslík | 427,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s Parmezánem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, cibulky nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky. Petržel nasekáme na jemno, sýr nastrouháme. |
2 | Olej rozpálíme v pánvi, přidáme brambory a smažíme do změknutí asi 5 minut. Přidáme cibulku a rajčata, smažíme další 2 minuty. Vmícháme petržel, osolíme, opepříme a zalijeme vejci. Navrch posypeme Parmezánem, přiklopené smažíme 5 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.