Ricottový koláč se špenátem a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ricottový koláč se špenátem a fetou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55041 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
180 g | Cibulka jarní |
15 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
15 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Feta |
250 g | Sýr Ricotta |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 174,6mg |
Draslík | 617,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Pažitka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ricottový koláč se špenátem a fetou postup přípravy receptu:
1 | Cibulku, kopr a pažitku nasekáme na jemno. Špenát spaříme ve vroucí vodě. Vejce rozšleháme. Zapékací mísu vytřeme máslem. Spařený špenát necháme dobře okapat, poté nasekáme na hrubo, smícháme s rozdrobenou Fetou, Ricottou, cibulkou,koprem, pažitkou a muškátovým oříškem. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do zapékací mísy. |
2 | Pečeme při 200°C 20 minut, servírujeme pokrájené na plátky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.