Grilované tortilly s vejci a avokádem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované tortilly s vejci a avokádem
Grilované tortilly s vejci a avokádem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55043 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
150 ml | Fazolová pasta |
10 g | Koriandr čerstvý |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Salsa rajčatová |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Čedar |
4 ks | Tortilla |
4 ks | Vejce slepičí |
90 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 291,2mg |
Draslík | 741,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Koriandr čerstvý, Salsa rajčatová, Sůl, Sýr Čedar, Tortilla, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolová pasta, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované tortilly s vejci a avokádem postup přípravy receptu:
1 | Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Avokádo vypeckujeme, oloupeme, dužinu rozmačkáme na kaši. Koriandr opláchneme a posekáme na jemno. |
2 | Olej rozpálíme v pánvi, postupně na něm osmažíme tortilly do zezlátnutí. Poté vyjmeme, do pánve rozklepneme vejce a smažíme dle vlastní chuti, cca 2 minuty. |
3 | Tortilly potřeme fazolovou pastou, salsou, navrch dáme sýr, osolíme a opepříme. Tortilly necháme do rozpuštění sýra grilovat, poté naplníme vejci avokádem, zakysanou smetanou a koriandrem. Ihned servírujeme. |