Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 55045
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

25 g Bramborová kaše sušená
2 dl Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
90 g Suchar dietní
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 505kJ
6% Sacharidy 20 g
4% Tuky 3 g
12% Sodík 245 mg
11% Bílkoviny 6 g

Nákyp se zelí postup přípravy receptu:

1

Do jedné třetiny mléka namočíme bramborovou moučku, necháme ji máčet 60 minut. Do zbylého mléka přidáme rozkvedlaná vejce a nastrouhané suchary.

2

Hlávkové zelí očistíme od poškozených listů, rozpůlíme, vyřízneme košťál, zelí drobně nasekáme. V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme zelí a povaříme 3 minuty. Potom scedíme, necháme okapat.

3

Následovně obě dvě dávky mléka smícháme dohromady, zalijeme zelí. Ochutíme zbylou solí, pepřem, vše dobře promícháme. Polévkové misky opláchneme studenou vodou a naplníme připravenou směsi. Naskládáme do pekáče, do kterého jsme nalili vodu. Vložíme do nahřáté trouby, nákyp zapékáme přibližně 60 minut.

4

Upečený nákyp vyklopíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept