Slaný koláč se špenátem, vejci a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný koláč se špenátem, vejci a sýrem
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 16 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 55046 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
15 g | Bazalka |
180 g | Cibulka jarní |
2 ks | Korpus na pizzu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
130 g | Rajčata sušená sterilovaná |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Ricotta |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 399,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,8mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Rajčata sušená sterilovaná, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Ricotta, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Korpus na pizzu, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný koláč se špenátem, vejci a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Špenát přelijeme vroucí vodou, dobře vymačkáme a nasekáme na hrubší kusy. Bazalku a cibulku nasekáme, ricottu rozdrolíme. V míse smícháme sýr, špenát, bazalku, rajčata a cibulku. Směsí potřeme korpusy na pizzu, navrch každého rozklepneme tři vejce, osolíme a opepříme. |
2 | Pečeme při 230°C 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.