Omeleta s houbami enoki - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s houbami enoki
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55048 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cibulka jarní |
100 g | Houby enoki |
15 ml | Olej sezamový |
60 ml | Omáčka Hoisin |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
4 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 736,9mg |
Draslík | 629,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Omáčka Hoisin, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby enoki, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s houbami enoki postup přípravy receptu:
1 | Houby omyjeme a necháme okapat. Zázvor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka, polovinu oleje rozpálíme a přidáme houby se zázvorem, smažíme 2 minuty, poté vmícháme omáčku Hoisin a povaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny, zbytek oleje rozpálíme na pánvi, přilijeme polovinu vajec a posypeme polovinou cibulky, krouživými pohyby rozprostřeme po dně pánve. Smažíme, dokud nejsou vejce hotová, poté polovinu omelety posypeme houbami, přeložíme omeletu napůl a necháme chvíli prohřát. Omeletu přendáme na talíř a postup opakujeme se zbytkem vajec a hub. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Houby enoki můžeme nahradit dostupnější hlívou ústřičnou.