Zapékaná vejce se smetanou a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná vejce se smetanou a pórkem
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 23 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 55049 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
250 g | Slanina vepřová |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 690,2mg |
Draslík | 640,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 729,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná vejce se smetanou a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Pórek a slaninu nakrájíme na malé kousky. Zapékací formičky vytřeme olejem, 4 vejce rozšleháme se smetanou a hořčicí, osolíme, opepříme. |
2 | Zbytek oleje rozpálíme, osmažíme na něm pórek a slaninu. Smažíme do změknutí - cca 3 minuty. Poté odstavíme z plotny a přimícháme vaječnou směs. Naplníme formičky, navrch každé rozklepneme vejce a dáme péct při 180°C na 20 minut. Před servírováním necháme 5 minut odstát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.