Fazolové lusky s omáčkou z piniových ořechů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s omáčkou z piniových ořechů
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 55060 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
500 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,3mg |
Draslík | 261,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazolové lusky zelené, Koriandr čerstvý, Ocet vinný červený, Oříšky piniové, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s omáčkou z piniových ořechů postup přípravy receptu:
1 | Zeleninový vývar zahřejeme, nalijeme do misky, přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku, prolisovaný česnek, papriku, sůl, vinný ocet, koriandr, piniové ořechy a vše promícháme a necháme odpočinout. |
2 | Fazolové lusky omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut, dokud nejsou měkké. Pak lusky scedíme. |
3 | Uvařené lusky servírujeme na připravené talíře a přelijeme omáčkou z piniových ořechů. |
Fazolové lusky máme rádi